Грузинський коньяк "Асканелі"

Компанія «Брати Асканелі» з'явилася в 1998 році. Цей рік можна вважати другим роком народження знаменитої династії. Сьогодні «Брати Асканелі» входять в трійку найбільших виробників елітного алкоголю в Грузії.

Клімат в Кахетії вологий, субтропічний, з теплими, м'якими зимами і помірним літом - відмінний грунт для культивації «коньячних» сортів винограду.

Саме тут культивується відмінний виноград для народження коньяку «Асканелі», який, за словами знавців, багато в чому саме завдяки цьому з роками набуває особливу ​​повноту і маслянистість, розвиває надзвичайно цілісний і в той же час складний букет.

Сьогодні компанія «Брати Асканелі» - найбільший землевласник в Кіндзмараулі, апеласьоні Грузії, який має статус «Контрольованого найменування за походженням». У компанії «Брати Асканелі» більше 514 гектарів власних виноградників в кращих виноробних регіонах Грузії, історичному виноробному регіоні - Алазанської долині, а також на території 5-ти апеласьонів «контрольованого походження».

Гармонійне поєднання спиртів різної витримки додає смаку коньяків «Асканелі» цілу гаму відтінків: дубового дерева, горіхів, прянощів. Смак коньяку «Асканелі» об'ємний, повний, послідовно розкривається вже з першої ноти. Знавці вже з першого ковтка відчують ту благородну витримку, якою відрізняються тільки першокласні зрілі коньяки.

Більш зрілий коньяк Асканелі, з розвиненим смаком і ароматом, рекомендується вживати в чистому вигляді після застілля. Як правило, перед сервіровкою кави або чаю. Не можна відчути смаку і букета коньяку, якщо пити його під час їжі. Коньяк Асканелі 6-ти, 8-ми років витримки, VS і VSOP відмінно поєднується з хорошим гірким шоколадом, а також кави і сигарою. Спочатку ви п'єте каву, потім коньяк і після цього викурюєте сигару.

Коньяк Асканелі також можна вживати як аперитив. З водою, з льодом, а також змішуючи з іншими напоями. Для такого вживання рекомендується використовувати ординарний коньяк. Коньяк підходить для страв з дичини, хороший при зміні блюд, рекомендується дегустувати з десертами, в'яленими або карамелізованими фруктами.